باید قبول کرد که نمایشگاه امسال، فراتر از سال قبل بود. ژنو ۲۰۱۷ بر رؤیای خودروهای خودران و رانندگی هوشمند تمرکز داشت و به همین دلیل، از واقعگرایی فاصله گرفت. در عوض، تمرکز فناوریهای مدرن نمایشگاه امسال، روی پیشرانههای برقی و هیبرید بود که باعث شد در دسترس و قابل تولید باشند. بسیاری از خودروهای مفهومی معرفیشده در ژنو ۲۰۱۸، با برنامهی تولید در چند سال آینده همراه بودند؛ ضمن اینکه تجهیزات و فناوریهای بهکاررفته در آنها، باورپذیر به نظر میرسید.
آنچه باعث افتخار ما بهعنوان خدمتگذاران شما عزیزان در زومیت شد؛ بازتاب سریع و همهجانبهی اخبار نمایشگاه خودروی ژنو ۲۰۱۸ بود. بهجرئت میتوان گفت هیچ رسانهی فارسیزبان دیگری به اندازهی زومیت، پوششی چنین گسترده از مهمترین رویداد خودرویی دنیا ارائه نداد و حتی سایتهای تخصصی خودرو در ایران، فعالیتی قابل مقایسه با نویسندگان زومیت نداشتند. این فرایند، به لطف شما کاربران فعال و بازدیدکنندگان مشتاق، با انتشار ۴۲ خبر و مقاله به انجام رسید.
برای مروری کوتاه بر ژنو ۲۰۱۸، مهمترین اخبار این رویداد در سه گروه محصولات مردمی، نمونههای مفهومی، ابرخودروها و مدلهای لوکس، دستهبندی شدهاند که در ادامهی مطلب، قابل مطالعه هستند. شما میتوانید با کلیک روی نام هر یک از خودروها، به مطلب مرتبط با آن دسترسی داشته باشید.
برترین خودروهای مردمی معرفیشده در ژنو ۲۰۱۸
۱- سدان مرسدس بنز AMG C43
تفاوت ظاهری این خودرو با مرسدس بنز کلاس C سال قبل، چندان زیاد نیست؛ اما برند سازنده و بهروزرسانیهای AMG C43 مدل ۲۰۱۹، جذابیتهای زیادی برای بازدیدکنندگان ژنو داشت. در این محصول، پیشرانه ارتقاءیافته خورجینی ۶ سیلندر ۳.۰ لیتری بیتوربو، قدرت خروجی ۳۸۵ اسب بخار (۲۳ اسب بخار افزایش نسبت به نسخه قبلی) در ۶۱۰۰ دور بر دقیقه فراهم میکند؛ ولی گشتاور پیشرانه با عدد ۵۲۰ نیوتنمتر در ۲۵۰۰ دور بر دقیقه، تفاوت با نسخهی سال قبل ندارد. نسخه آمریکایی سدان مرسدس AMG C43 مدل ۲۰۱۹ به حدود ۴.۶ ثانیه زمان نیاز دارد تا از حالت سکون به سرعت ۹۶ کیلومتر بر ساعت دست یابد؛ پیشرانه جدید قادر است تحت هدایت الکترونیکی با بیشینه سرعت ۲۰۹ کیلومتر بر ساعت حرکت کند. همانند نسخه قبلی پیشرانه، نسخه خورجینی ۶ سیلندر جدید نیز از جعبهدنده اتوماتیک ۹ سرعته بهره میبرد که قدرت خروجی را به سیستم تمام چرخ محرک 4Matic با اولویت محرک عقب است.
۲- نسل جدید تویوتا آوریس
این هاچ بک روی پلتفرم جدید تویوتا با نام «ساختار جدید جهانی تویوتا» که بهاختصار TNGA نامیده میشود، ارائه شده است. تویوتا آوریس در مدل غیر هیبریدی تنها با یک موتور ۱.۲ لیتری توربو از نوع بنزینی به بازار عرضه خواهد شد. اولین سیستم هیبریدی، همان پیشرانهی هیبریدی قبلی ۱.۸ لیتری است که میتواند ۱۲۲ اسب بخار قدرت تولید کند. تویوتا در خصوص این نسخه عنوان کرده که این مدل دارای هزینه نگهداری پایین و کارکرد آرام و بدون صدایی است؛ ضمن اینکه آلایندگی و میزان انتشار گاز دیاکسید کربن آن آنقدر پایین است که نیازی به استفاده از سیستم پلاگین ندارد.
اما برای کسانی که خواهان قدرت بیشتری هستند تویوتا یک موتور هیبریدی جدید با حجم ۲ لیتر در نظر گرفته است که با نام Energised drive شناخته میشود و میتواند ۱۸۰ اسب بخار قدرت تولید کند. برای افزایش لذت رانندگی در این مدل، تویوتا اقدام به نصب پدالهای تعویض دنده در پشت فرمان کرده است.
۳- کیا سید اسپرت واگن
کیا موتورز ماه گذشته از نسل سوم خودروی کیا سید (سراتو) رونمایی کرد. در اقدامی بسیار سریع، کیاموتورز از مدل استیشن این خودرو با نام اسپرت واگن در ژنو ۲۰۱۸ پرده برداشت که ۲۰ میلیمتر ارتفاع کمتر و ۲۰ میلیمتر پهنای بیشتری نسبت به مدل سدان دارد. این خودرو دارای طراحی بزرگتری در عقب است تا فضای صندوق بار به ۶۰۰ لیتر برسد. از بین پیشرانههای این خودرو باید به موتور یک لیتری بنزینی از نوع سه سیلندر و مجهز به توربوشارژر اشاره کرد که میتواند ۱۲۰ اسب بخار قدرت تولید کند. گزینهی بعدی نیز مجهز به توربوشارژر و دارای حجم ۱.۴ لیتر است که میتواند ۱۴۰ اسب بخار قدرت تولید کند؛ البته نسخهی پایه این موتور که فاقد سیستم پرخوران است، دارای قدرت ۱۰۰ اسب بخاری خواهد بود.
۴- رنو تالیسمان S با پیشرانهی جدید
پیشرانهی این مدل با قوای محرک مورد استفاده در رنو مگان RS و خودروی آلپینا A110 یکسان است. نسخهی S تالیسمان ۲۲۵ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتن متر گشتاور دارد. این پیشرانه به یک جعبهدندهی ۷ سرعته دوکلاچه متصل شده است که نیرو را به چرخهای جلو انتقال میدهد. رنو اطلاعاتی در خصوص شتاب و حداکثر سرعت این خودرو منتشر نکرده است؛ اما میتوان اطمینان داشت که با توجه به قدرت بیشتر، S-Edition دارای تواناییهای حرکتی و دینامیک رانندگی بالاتری در مقایسه با قبل خواهد بود.
۵- کراس اور لکسوس UX
کراساور UX، محصولی جدید در سبد لکسوس است و در کلاس خودروهای کامپکت قرار میگیرد. نسخهی ۲۰۰ لکسوس UX از پیشرانهی ۴ سیلندر خطی ۲ لیتری بنزینی با قدرت ۱۶۸ اسب بخار و بازده حرارتی حدود ۴۰ درصد در کنار جعبهدندهی جدید CVT استفاده میکند. در مقابل، مدل هیبرید با کد 250h، قدرت ۱۷۶ اسب بخار و به لطف موتور برقی محور عقب، با سیستم تمام چرخ محرک قرار گرفته است. هنگامی که سنسورهای و رایانهی UX کمبود چسبندگی چرخهای عقب را تشخیص دهند، حداکثر تا ۸۰ درصد قدرت پیشرانه در سرعتهای بالای ۷۰ کیلومتر بر ساعت به محور عقب فرستاده میشود.
۶- مزدا 6 نسخهی واگن
تمایل خودروسازان به معرفی محصولات مفهومی، الکتریکی و خودران بیشتر شده، اما مزدا همچنان به دنبال پیگیری فناوری پیشرانه اسکایاکتیو و بهبود آن برای کاهش مصرف سوخت است. محبوبیت جهانی مزدا ۶، روز به روز بیشتر میشود و نسخهی استیشن هم فروش قابل توجهی در اروپا و آمریکا دارد. مزدا فناوریهای جدیدی در پیشرانههای اسکایاکتیو G 2.0 و اسکایاکتیو G 2.5 همراه با پیشرانه دیزلی پاک اسکایاکتیو D 2.2 معرفی کرده است. طبق گفتههای مهندسان مزدا، حداکثر قدرت ۱۸۱ اسب بخار رسیده است؛ درحالیکه میانگین مصرف بنزین، بین ۶.۱ تا ۶.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود.
۷- پول استار1، اولین محصول زیرشاخهی ولوو
نخستین محصول پول استار، با کد 1 ارائه شده است. این خودرو پیشرانهای به قدرت ۵۹۲ اسب بخار همراه با گشتاور ۱۰۰۰ نیوتنمتر دارد؛ ضمن اینکه میتواند بهصورت تمام برقی و بینیاز از بنزین، مسافتی در حدود ۱۵۰ کیلومتر طی کند. قوای محرک پول استار 1، متشکل از یک پیشرانهی بنزینی ۴ سیلندر و ۲ لیتری توربوشارژ به قدرت تقریبی ۴۰۰ اسب بخار است که روی چرخهای جلو عمل میکند. ۲ موتور برقی با مجموع قدرت ۲۱۸ اسب بخار هم روی چرخهای عقب به کار گرفته خواهند شد.
برترین خودروهای مفهومی معرفیشده در ژنو ۲۰۱۸
۱- استون مارتین ویژن لاگوندا
به عقیدهی بسیاری از علاقهمندان، خودروی مفومی استون مارتین ویژن لاگوندا، زیباترین مدل مفهومی در ژنو امسال بود. گفته میشود که خودروی مفهومی ویژن لاگوندا پیشنمایش زبان طراحی جدیدی است که میتواند در خودروی جدید استون مارتین تا سال ۲۰۲۱ دیده شود. این محصول با یک شارژ کامل، محدوده رانندگی ۶۴۴ کیلومتر خواهد داشت.
۲- بیامو M8 گرن کوپه
همچنان خبری از نمونهی جادهای و تولید انبوه بیامو M8 نیست؛ ولی در عوض میتوان از تماشای مانورهای این خودرو در نمونهی مسابقهای کلاس GT و مدلهای مفهومی مرتبط با آن لذت برد. خودروی مفهومی M8 گرنکوپه، چهاردر و با ترکیب لوکس اسپرت است تا در صورت تولید نهایی، رقیب پورشه پانامرا یا مرسدس بنز CLS باشد.
۳- تویوتا سوپرا GR
مدیران تویوتا در اقدامی جالب توجه، از طرفداران سوپرا به دلیل معرفی نشدن نسخهی جدید آن عذرخواهی کردند. از سویی دیگر، مدل مفهومی سوپرا با کد GR به ژنو آورده شد تا نویدبخش بازگشت این خودروی افسانهای به جادههای دنیا باشد. نمونهی تولید انبوه سوپرا، با همکاری بیامو ساخته خواهد شد و مشابهتهایی با نسل بعد Z4 خواهد داشت.
۴- پورشه میشن E کراس توریسمو
در ژنو ثابت شد سری میشن E، خودروهایی رؤیایی نیستند. این محصولات، اولین مدلهای تمام برقی پورشه خواهند بود که کمتر از ۳ سال دیگر، تولید خواهند شد. پورشه کراس توریسمو با طول ۴.۹۵ متر، به سیستم تمام چرخ محرک و قوای فنی الکتریکی با قدرت مجموع ۶۰۰ اسب بخار مجهز است. این کراساورتمام برقی با نهایت سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت، برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت به کمتر از ۳.۵ ثانیه نیاز دارد. با کراس توریسمو در عرض کمتر ار ۱۲ ثانیه، میتوان از حالت سکون به سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت رسید.
۵- آئودی ای-ترون
حضور این خودرو در دستهی مدلهای مفهومی تا حدودی نادرست است؛ چراکه تولید نهایی آن با همین شکل و شمایل، بهزودی آغاز خواهد شد. کراساور ای-ترون، اولین محصول تمام برقی آئودی خواهد بود و از هماکنون پیشفروش میشود. آستانهی قیمت این محصول، ۱۰۰ هزار دلار اعلام شده است.
۶- پینین فارینا HK GT هیبرید
استودیو طراحی پینینفارینا واقع در ایتالیا از خودروی مفهومی تمام برقیHK GT با ۱۰۷۳ اسب بخار قدرت با قابلیت انتقال و توزیع گشتاور بین تمامی چرخها رونمایی کرد. درهای این خودرو به سمت بالا باز میشوند و به کمک این دو در، سرنشینان میتوانند به صندلیهای جلو و عقب دسترسی پیدا کنند. خودروی اسپرت HK GT تنها به ۲.۷ ثانیه زمان نیاز دارد تا از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد و قادر است به بیشینه سرعت ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
۷- هیوندای لِفیل روگ
یکی از جذابترین مدلهای معرفیشده در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۸، مدل مفهومی لِفیل روگ هیوندای بود که بهنوعی بیانگر خط مشی طراحیهای این شرکت در آینده است. با الهام از سیستم تهویهی هواپیما، دو ورودی هوای خمیده روی کاپوت لِفیل روگ تعبیه شده است. طراحان با استفاده از تزئینات چوب و پارچههای با تکنولوژی بالا، فضای کابین را طراحی کردهاند که سبب شده است حس و حال طراوت در کابین این خودرو القا شود.
برترین ابرخودروها و مدلهای لوکس معرفیشده در ژنو ۲۰۱۸
۱- ریمک C-Two؛ قدرتمندترین خودروی جادهای دنیا
تا پیش از این، بوگاتی شیرون با پیشرانهی ۱۵۰۰ اسب بخار بهعنوان قدرتمندترین خودروی جادهای دنیا شناخته میشد. از سویی دیگر، محصولات متنوع ساخت کونیگزگ و پاگانی، توانسته بودند به توانایی پیشرانهی شیرون، نزدیک شوند؛ اما کمتر کسی تصور میکرد که محصول جدید ریمک بتواند فراتر از بوگاتی ظاهر شود و ۱۹۱۴ اسب بخار قدرت داشته باشد. محصول ۲ سرنشینه و تمام برقی ریمک C Two، با گشتاور باورنکردنی ۲۳۰۰ نیوتنمتر و زمان سرعتگیری صفر تا ۶۰ مایل بر ساعت (معادل ۹۶ کیلومتر بر ساعت)، ۱.۸۵ ثانیه، پرشتابترین خودروی جادهای تاریخ محسوب میشود.
۲- بوگاتی شیرون اسپرت
حدود ۲ سال از رونمایی بوگاتی شیرون میگذرد. این محصول ویژه، حالا دارای نمونهای خاصتر به نام شیرون اسپرت است. ابرخودروی جدید بوگاتی، از همان پیشرانه و قوای محرک نسخهی اصلی استفاده میکند؛ اما دارای تواناییهای ویژهای خواهد بود. مدرنترین ابرخودروی بوگاتی، دارای بهروزرسانی در سیستم مدیریت گشتاور است تا کنترل دقیقی بر انتقال قدرت روی هر چرخ، بهصورت کاملا مستقل از چرخ دیگر میسر شود. شیرون اسپرت، ۱۸ کیلوگرم سبکتر از نسخهی اصلی است و میتواند با کد ۱۶ (اشاره به تعداد سیلندرها) روی جلوپنجره سفارش داده شود. قیمت نهایی بوگاتی شیرون اسپرت، ۳.۶۷ میلیون دلار اعلام شده است تا گرانترین خودروی در حال تولید دنیا باشد.
۳- لامبورگینی هوراکان پرفورمانته اسپایدر
نسخهی کروک لامبورگینی هوراکان پرفورمانته بینظیر است و بدون شک ادعای فنی این کروک زیبا و پرقدرت چیزی جز حقیقت نیست و بهزودی پیشرانهی ۱۰ سیلندر V شکل ۵.۲ لیتری تنفس طبیعی لامبورگینی در هوراکان پرفورمانته کار گذاشته خواهد شد. پرفورمانته اسپایدر به لطف ۶۳۰ اسب بخار قدرت این پیشرانه و در کنار گیربکس دو کلاچهی ۷ سرعته در زمان ۳.۱ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسد.
۴- رنجرور SV کوپه
مدل SV کوپه توسط بخش خودروهای ویژهی جگوار-لندرور یا SVO ساخته شده و تمام پنلهای بدنهی آن بهجز کاپوت و درب صندوق، نسبت به رنجرور استاندارد تغییر کرده است. این خودرو بهصورت دستساز در مرکز SVO تولید میشود. رنجرور SV کوپه از یک موتور قدرتمند ۵ لیتری هشت سیلندرسوپرشارژ با قدرت ۵۶۵ اسب بخار و ۷۰۰ نیوتن متر گشتاور بهره میبرد. نیروی تولیدشده توسط این موتور بهوسیله یک گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک ZF به چرخها منتقل میشود.
۵- سوپراسپرت مکلارن سنا GTR
این خودرو بهعنوان یک مدل مفهومی در غرفهی مکلارن رونمایی شد؛ اما میتوان اطمینان داشت که تفاوت فاحشی با نمونهی نهایی نداشته باشد. وزن کلی سنا GTR دقیقا ۱۱۹۸ کیلوگرم است. بر اساس گفتهی تیم مهندسی مکلارن، نسخهی GTR سنا حداقل ۸۱۵ اسب بخار قدرت خواهد داشت. در نهایت، فقط ۷۵ دستگاه از این هیولای مخصوص پیست ساخته خواهد شد.
۶- اسپیدبک سیلورستون
به لطف طراحان خوشذوق و مهندسان خودرو، مدلهایی با ظاهر کلاسیک و پیشرانهی مدرن در بازار قابل خرید هستند. در ژنو ۲۰۱۸، برند بریتانیایی و لوکس دیوید براون، از کوپهی پرقدرت و زیبای خود با نام اسپیدبک سیلورستون، همراه پیشرانهی ۶۰۰ اسب بخار و قیمت پایهی بیش از ۸۰۰ هزار دلار رونمایی کرد. اسپیدبک سیلورستون از پیشرانهی ۸ سیلندر V شکل ۵ لیتری جگوار با قدرت ۶۰۱ اسب بخار و گشتاور ۷۶۶ نیوتنمتر استفاده میکند. مسئولیت انتقال این قدرت به محور عقب بر عهدهی گیربکس اتوماتیک ۶ سرعتهی ZF است تا این کوپهی بریتانیایی در زمان ۴.۲ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
۷- سوپراسپرت H2 اسپید پینینفارینا
نسخه تولید محدود سوپراسپرت H2 اسپید پینینفارینا، بر اساس مدل مفهومی H2 اسپید مدل ۲۰۱۶ معرفی شد. این محصول، اولین سوپراسپرت هیدروژنی در تاریخ خودروسازی است و به تعداد محدود ۱۲ دستگاه تولید میشود. سوپراسپرت پینینفارینا بدون انتشار آلاینده میتواند تنها با آزاد کردن بخار آب در هوای محیط، به سرعت ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. پیشرانه با حداکثر قدرت ۶۵۳ اسب بخار قادر است در زمان قابل توجه ۳.۴ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد. یکی دیگر از ویژگیهای قابل توجه خودرو، سوختگیری سریع است. این قابلیت، برای خودروی الکتریکی معمولی، کاملا رؤیایی است؛ چراکه H2 میتواند یک مخزن خالی هیدروژن را در ۳ دقیقه پر کرد.
۸- مورگان Aero GT و مورگان پلاس 8
تا همین چند سال پیش، برند اصیل و دوستداشتنی مورگان، در شرف ورشکستگی و تعطیلی کامل بود. این خودروساز قدیمی، بازگشت باشکوهی به ژنو ۲۰۱۸ داشت و با رونمایی ۲ محصول، هواداران خود را شاد کرد. آئرو GT از همان پیشرانهی مدل آئرو 8 استفاده میکند که ۸ سیلندر V شکل بیامو N62 با قدرت ۳۶۷ اسب بخار، با نهایت سرعت حدود ۲۷۵ کیلومتر بر ساعت و توانایی رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت در زمان ۴.۵ ثانیه است.
برند بریتانیایی مورگان برای گرامیداشت ۵۰ سالگی مدل افسانهای پلاس 8 نسخهای مخصوص از این خودروی به یادماندنی را در جریان نمایشگاه خودروی ژنو رونمایی کرد. پیشرانهی مورگان پلاس 8، تفاوتی با سری آئرو ندارد و با آستانهی قیمت ۱۵۰ هزار دلار فروخته خواهد شد.
۱۰- برابوس S کلاس کوپه و سدان
در ژنو ۲۰۱۸، یکی از جذابترین تیونرهای محصولات مرسدس بنز، سراغ لوکسترین مدلهای این برند رفته بود. مدل سدان و کوپهی S کلاس با تیونینگ برابوس، صاحب ۷۸۹ اسب بخار قدرت و حداکثر گشتاور ۱۰۰۰ نیوتنمتر هستند. این خودروها، در زمان ۳.۱ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت میرسند و نهایت سرعت ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت دارند.
۱۱- بنتلی بنتایگا پلاگین هیبریدی
بنتلی، ترکیب رانندگی پاک و تجهیزات لوکس را با نمایش نسخهی جدید بنتایگا (Bentayga) مجهز به پیشرانهی هیبریدی در نمایشگاه خودروی ژنو به کمال رساند. مدل پلاگین هیبریدی بنتایگا دارای یک پیشرانه ۳ لیتری خورجینی ۶ سیلندر توربوشارژ است که ۵۰ کیلومتر رانندگی کاملا الکتریکی برای سرنشینان فراهم کند. تا این لحظه، بنتلی اطلاعات بیشتری از تواناییهای فنی بنتایگا پلاگین هیبرید منتشر نکرده است.
***
نظر شما چیست؟ رونمایی کدام خودرو در ژنو ۲۰۱۸، جذابیت بیشتری به همراه داشت؟
.: Weblog Themes By Pichak :.